Tientallen sekswerkers en ook raamexploitanten en diverse belangenorganisaties gaan de Staat aanklagen in een kort geding. Dat bevestigt de daarvoor aangetrokken advocaat Richard Bouwman tegenover mediapartner NH Nieuws. Ze zijn boos dat alle contactberoepen weer toegestaan zijn, behalve sekswerk, terwijl veel zzp'ers in de branche geen TOZO-uitkering krijgen. "Er zijn al maanden geen inkomsten. We willen sekswerk weer mogelijk maken."

"Belachelijk", vindt de Alkmaarse raamexploitant Frans Snel. "Er wordt totaal geen rekening met ons gehouden". Volgens minister Hugo de Jonge is het voor sekswerkers moeilijker om de coronaregels in acht te nemen. Ook zou bron- en contactonderzoek lastig zijn omdat veel klanten een valse naam op zouden geven. "Gelul", vinden ze onder meer op de Achterdam.

Raamprostituee Kremena begrijpt niet waarom de versoepelingen alleen voor hen uitblijven. "We hebben allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, net als andere contactberoepen. Ik zit al maanden zonder werk en wil gewoon weer aan de slag. We voelen ons totaal niet gehoord. Niemand luistert naar sekswerkers".

Dinsdag protesteerden prostituees bij het Binnenhof in Den Haag met spandoeken, peepshows en stripteases. Op de Achterdam was er ook een protest. Alle gordijnen stonden open en de rode lichten brandden. Aan het begin van de straat hangt een groot spandoek: 'Waarom wij niet open?'

Of de actie iets zal opleveren, betwijfelt Frans Snel, maar niets doen terwijl prostituees niet mogen werken én geen TOZO krijgen is voor hem geen optie. "Een masseur wel maar een sekswerker niet? Dit land is knettergek."

Advocaat Bouwman zegt tegen NH Nieuws dat exploitanten en pandeigenaren vanuit heel het land mee willen procederen. Belangenorganisaties als SekswerkExpertise en PROUD lieten weten het kort geding te steunen. "De roep is er. Er zijn heel veel mensen die dit willen ondersteunen, dus dat het kort geding er gaat komen, staat vast. We moeten het alleen goed voorbereiden en dat heeft wat tijd nodig."
Pin It
Bekeken: 1704x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/