De verdachte van de brand in de Singelgarage in Alkmaar op 1 juli 2020 zat aan de drank en drugs en lijdt aan psychoses. Het Openbaar Ministerie vindt daarom dat de dakloze Adrianus K. in ieder geval deels ontoerekeningsvatbaar was. Het OM eist 550 dagen celstraf, de helft voorwaardelijk, en daarnaast psychische behandeling en 100.000 euro schadevergoeding. "Er hadden doden kunnen vallen en de schade bedraagt zes miljoen euro", aldus de officier van justitie volgens mediapartner NH Nieuws.

Tijden de zitting donderdagochtend verklaarde de Alkmaarder in de voorafgaande weken stemmen in zijn hoofd te horen. Hij dronk en nam soms heroïne en cocaïne. Op de bewuste dag had hij onder invloed van cocaïne in ieder geval één auto in brand gestoken: hij is ook op camerabeelden herkend en door een getuige gezien. K. zei zich van die dag slechts 'flarden' te herinneren.  "Ik was toen flink in de war". De agenten die hem nog diezelfde dag op de Paardenmarkt oppakten beamen dit.

Als de rechter de eis honoreert, zal K. op 1 april uit het gevang komen vanwege zijn maandenlange voorarrest. Daarna wordt hij opgenomen voor behandeling van zijn psychoses.

Raadsman Remco Kiewitt pleitte ervoor om de 100.000 euro aan schadevergoeding (voorlopig) te laten vallen, omdat de Singelgarage geen rookwarmteafvoersysteem had. "Als de gemeente de garage goed had gebouwd, was de schade minder geweest."

De uitspraak is op 18 maart.
Pin It
Bekeken: 1609x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/