Als het aan Stichting Veldzorg en Museum BroekerVeiling ligt, komt er een shuttleservice tussen het museum en de Westdijk in Heerhugowaard. Een pontje over het kanaal en pendelbootjes in het Oosterdelgebied kunnen meer bezoekers naar het museum en het natuurgebied lokken. De Westdijk is makkelijk bereikbaar vanaf de N242 en Station Heerhugowaard.

In het beleidsplan 2020-2025 van Veldzorg staat dat de Broekerveiling zich verder wil ontwikkelen tot 'Museum Rijk der Duizend Eilanden' en dat die groei ook noodzakelijk is om levensvatbaar te blijven. "Daarnaast worden aanvullende activiteiten ontwikkeld in het Oosterdelgebied, gericht op een totale beleving van de tuinders- en handelscultuur, die kenmerkend is voor West-Friesland, c.q. Holland."

In het beleidsplan van Veldzorg staan ook zorgen benoemd over het teruglopende aantal huurders van akkertjes. In 2005 werden 200 kavelnummers verhuurd, nu nog maar de helft. Bovendien daalde het aantal kandidaten voor reïntegratiebedrijf Agros dusdanig dat de tuinderij moest worden stopgezet. Het cultuurlandschap kan dan ook niet meer conform het beheerplan worden beheerd. Alle plannen moet weer meer huurders aantrekken en nieuwe, aantrekkelijke reïntegratieplekken creëren.

De plannen van Veldzorg en het museum passen mooi bij de visie voor de fusiegemeente Dijk en Waard. Dat er een hoog appartementencomplex langs de N242 gaat komen is Veldzorg dan weer niet blij mee, maar als het dan toch moet, dan wil de stichting wel meedenken over een uitzichtpunt met een plaquette bovenop. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 1703x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/