Extinction Rebellion is begonnen met een 'Lenterebellie' en bracht zaterdag een bezoek aan Alkmaar tijdens de wekelijkse markt. Op de Paardenmarkt waarschuwden zo'n vijftien klimaatactivisten, waaronder de 21-jarige Willemijn Koopman uit Alkmaar, op theatrale wijze voor het wassende water met een betoog door een megafoon, protestborden, snorkels, wetsuits en andere uitdossingen en attributen die met water te maken hebben.

Extinction Rebellion gaat het land door met thematische acties. Voor de hand liggend is dat in Alkmaar de focus lag op de zeespiegelstijging. Willemijn studeert klimaatwetenschappen en hoe meer ze leert, hoe groter haar zorgen. De jongste van de groep werd voor de haaien gegooid met een megafoon. Terwijl ze de toekomst voor haar eigen stad beschrijft, heffen andere activisten een blauw zeil hoger en hoger. Op de huidige koers staat Alkmaar volgens de groep in 2150 onder meer dan twee meter water.

Op 14 maart houdt Extinction Rebellion samen met andere partijen een nieuwe actie in Alkmaar waarbij ze het Klimaatalarm laten klinken. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1546x
https://ee.itk.ac.id/data/