Een jarenlange celstraf hangt boven het hoofd van twee Alkmaarders, twee Egmonders en een man uit Amstelveen voor het runnen van een drugsproductielijn in Heiloo, Akersloot en Amstelveen. Op de in juni vorig jaar opgerolde locaties vond de politie levensgevaarlijke middelen voor een MDMA-fabriek, goed voor minimaal 1,5 miljoen XTC-pillen. De verdachten gebruikten bijnamen en communiceerden via versleutelde berichten over de drugs: zo wist de politie ze dan ook op te sporen.

Mediapartner NH Nieuws was bij de rechtszaak die dinsdag en woensdag plaatsvond. De zaak 26Oakpark is volgens het Openbaar Ministerie omvangrijk, onder meer omdat de verdachten die het drugscircuit in stand hielden, geen oog hadden voor gezondheidsrisico's, ontploffingsgevaar en het milieu.

De verdachten zijn twee Alkmaarders (25 en 45 jaar), een 31-jarige man uit Egmond aan Zee en een 47-jarige man uit Egmond aan den Hoef. De rechtszaak van de vijfde verdachte, een 58-jarige man uit Amstelveen, is uitgesteld.

Op 17 juni viel een groot politieteam aan De Schrijnwerker in Heiloo een garagebox van 70 vierkante meter binnen. Daar troffen zij een deel van de MDMA-productielijn. Er was toen niemand in het pand aanwezig. De overbuurman vertelde destijds wel aan NH Nieuws over de huurders: "Ze zeiden dat ze vissers waren. Het rook er ook naar vis en we kregen ook weleens vis van ze. Ze waren aardig en leenden soms onze tractoren voor hun werk."
Pin It
Bekeken: 2144x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/