Provincie Noord-Holland verlengt de subsidiecontracten voor agrarisch natuurbeheer in het Natuurnetwerk Nederland (NNN) met een jaar tot eind 2022. Dat betekent dat deelnemende agrariërs in het Wormer- en Jisperveld, de Eilandspolder-West en de Mijzenpolder - de laatste twee gebieden liggen in gemeente Alkmaar - en een jaar langer kunnen werken aan voltooiing van hun projecten.

Provinciale Staten besloten de subsidies na 2021 stop te zetten, omdat de werkwijze van de ontvangers in de praktijk onvoldoende zekerheid biedt op duurzame natuur. Land- en tuinbouworganisaties, natuurorganisaties en de Provincie besloten een pilot in de drie bovengenoemde gebieden op te zetten, op zoek naar alternatieve wijzen om het netwerk te voltooien. Dat gaat echter niet lukken binnen de gestelde periode door vertragingen bij de opstart en door de coronaregels en omdat er behoefte is aan extra onderzoeken.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): “De pilot moet een eerlijke kans hebben en boeren moeten de tijd hebben om op veranderingen in te spelen. De verlenging van de pilot met een jaar is daarom gerechtvaardigd.”

De pilot loopt nu in lijn met de verwachte start van het nieuwe Europese landbouwbeleid in januari 2023. Vanaf dan gelden mogelijk andere voorwaarden voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer.
Pin It
Bekeken: 1329x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/