De eerder dit jaar opgerichte sociale onderneming ICT vanaf Morgen in Alkmaar begeleidt jongeren uit Noord-Holland Noord, die geen startkwalificatie in de praktijk  hebben, op weg naar hun praktijkverklaring Allround medewerker ICT-support (niveau 2). Deze week zijn de allereerste diploma's uitgereikt, onder andere aan Djaylon Lut.

Sinds dit jaar is het mogelijk voor jongeren, voor wie een mbo-diploma of -certificaat (nog) niet haalbaar is, om bij ICT van Morgen te leren en ervaring op te doen in de ICT. Deelnemers worden aangemeld bij een mbo-instelling en leren bij een erkend leerwerkbedijf werkprocessen die onderdeel zijn van de mbo-kwalificatiestructuur, zodat hun diploma ook echt waarde heeft. Het programma is opgezet in nauwe samenwerking met Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPAnhn) en het Horizon College.

Laurens Overtoom, jobcoach en bestuurder bij ICT vanaf Morgen: "We begonnen met vijf kandidaten, na een intensieve intake-procedure, met als doel om te zien of ze voldoende niveau hebben. Inmiddels zijn de eerste twee geslaagd en de drie anderen gaan binnen vier maanden hun opleiding afronden. Vier van de kandidaten beschikten eigenlijk over een minimale vooropleiding. Maar alle benodigde kennis en vaardigheden maken zij zich hier in de praktijk eigen, met ondersteuning van onze interne opleiders. Tijdens hun opleiding wordt een ontwikkelingsplan opgesteld voor de toekomst. Dat geeft ze perspectief en vertrouwen."

Doel is om 2021 in totaal zo’n tien jongeren op te leiden voor een praktijkverklaring en hen daarmee serieuze kansen bieden op de arbeidsmarkt. "Een arbeidsmarkt waar overigens nog steeds naarstig gezocht wordt naar ICT’ers", besluit Overtoom.
Pin It
Bekeken: 1400x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/