De bewoonster van het pand boven voormalig restaurant Fabricca aan de Breelaan in Bergen verzet zich tegen de nieuwbouw die eigenaar Dirk Kat van plan is op de plek van zijn Parkhotel op de hoek Stationsstraat/ Breelaan. Via een kort geding wil bewoonster Linda Wallagh bij de rechter haar gelijk halen. Donderdag stonden beide partijen lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank van Alkmaar, zo meldt de Alkmaarsche Courant.

Het appartement waarin ze woont noemt ze haar droomhuis. Ze wil er absoluut niet uit. Volgens de advocaat van Dirk Kat is ze een ’rupsje nooitgenoeg’. Wallagh zit in de weg om de nieuwbouwplannen van het hotel uit te voeren. Er zijn haar al verschillende opties geboden, zegt zijn advocaat. Zo kan ze er blijven wonen tijdens de verbouwing, tijdelijk ergens anders wonen of haar huis verkopen. Hij heeft zelfs een ander huis voor haar in de aanbieding.

Wallagh woont in het appartement achter het hotel, in het pand waar de hoteleigenaar een wijnbar en zaal wil realiseren op de begane grond. Ook haar terras moet er tijdelijk uit, voor de bouw van een parkeerkelder onder die plek. Eerder verkocht ze haar parkeerplaats aan Dirk Kat en ondertekende toen een contract waarin staat dat ze geen bezwaar maakt tegen de plannen voor het hotel. Maar volgens haar advocaat is ze misleid. „Het zou gaan om het naastgelegen pand. Ze wist toen niet dat het gebouw aan de Breelaan geïntegreerd zou worden bij het Parkhotel.”

Dat vindt de tegenpartij onzin. Volgens diens advocaat is absoluut geen sprake van bedrog, dwaling of misleiding: "Ze wist ervan en heeft bewust ermee ingestemd”. Er is haast bij een oordeel van de rechter, want Wallagh wil namelijk wel bezwaar maken tegen de nieuwbouwplannen. Dan moet voor 18 december duidelijk zijn of ze belanghebbende is. Dat haar woongenot wordt aangetast als ze daar nog zit als het hotel er eenmaal is, daarover zijn beide partijen het wel eens. Een bezwaar kan de nieuwbouwplannen daardoor danig in de weg zitten.

Maar de vraag is of ze daar wel hoort volgens het bestemmingsplan. Kat en zijn advocaat stellen dat zij in een dienstwoning woont en niet in een reguliere woning. In dat geval heeft de bewoonster een zeer zwakke zaak.

Wallagh heeft het gevoel ’uitgerookt’ te worden. De advocaat van Kat denkt dat ze de komst van het hotel probeert te saboteren om zo het meeste geld eruit te slepen. "Kat heeft redelijke voorstellen gedaan. De koopsom is zelfs opgelopen tot 1,4 miljoen voor een woning van nog geen zes ton.” Een schikking bleek niet meer mogelijk. De kort-gedingrechter doet daarom uitspraak op 11 december.
Pin It
Bekeken: 3142x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/