Gemeente Heerhugowaard ziet HugoHopper als een zeer gewaardeerde voorziening sinds het ontstaan in 2010 en gaat dan ook, nu de huidige overeenkomst afloopt, graag een nieuwe overeenkomst aan voor nog eens vier jaar. Dit liet de vervoersvereniging donderdag weten via Facebook. "Wij zijn enorm blij met het in ons gestelde vertrouwen voor de komende tijd!"

Wethouder Annette Groot tekende namens de gemeente: “De Hugohopper is belangrijk omdat op deze manier de mobiliteit van iedereen wordt gegarandeerd, jong, oud, met of zonder beperking". Het aantal leden en het aantal reizigers van zowel de vaste buslijnen het deur-tot-deur vervoer neemt nog altijd toe. Ook de buurtbus Heerhugowaard-Langedijk bleek al snel succesvol.

Deze nieuwe overeenkomst loopt tot en met 2024 en geldt dus ook voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Er wordt gekeken naar een aansluiting in het stationsgebied en de vervoersvereniging en HugoHopper blikt nog verder vooruit: in 2025 moeten de bussen emissievrij rijden.

Er is nog meer goed nieuws. De provincie heeft aangekondigd dat lijnen met aangepaste bussen vanaf begin volgend jaar weer mogen rijden. (foto: HugoHopper)
Pin It
Bekeken: 1482x
https://ee.itk.ac.id/data/