Dankzij samenwerking tussen de Noordwest Ziekenhuisgroep, huisartsen en thuiszorgorganisaties kunnen stabiele en herstellende corona-patiënten, ook als ze nog zuurstof en medicijnen nodig hebben, enkele dagen eerder naar huis om daar uit te zieken. Ze krijgen naast zuurstof en medicatie ook een saturatiemeter mee om zelf het zuurstofgehalte in hun bloed te meten.

“Het is fantastisch dat in korte tijd deze mooie samenwerking is neergezet. Het is voor de patiënten veel fijner om in de thuisomgeving te herstellen. Bovendien haalt het voor Noordwest ook de druk van de ketel”, vertelt Fenneke Frerichs, internist en voorzitter van het NWZ-stafbestuur. “Noordwest kan hierdoor eerder nieuwe patiënten opnemen en de reguliere zorg beter op peil houden.”

Uiteraard wordt per patiënt bekeken of hij of zij ontslagen kan worden. “Dit gebeurt op een veilige en verantwoorde manier. De behandelend medisch specialist maakt de inschatting in samenspraak met de huisarts en de eventuele thuiszorg. De thuissituatie moet zich er namelijk wel voor lenen”, legt Frerichs uit. “En ook na ontslag zijn de lijntjes tussen de medisch specialist, huisarts en thuiszorg kort.”
Pin It
Bekeken: 2048x
https://ee.itk.ac.id/data/