Vrouwengroepen ‘Esposa’ en ‘Jong van geest op oude paden’ uit Heerhugowaard De Noord hebben elk een cheque ontvangen ter waarde van 900 euro. De cheques zijn overhandigd door Bot Bouw uit Heerhugowaard en vereniging Humulus Lupulus.

De feestelijke overhandiging vond plaats ter gelegenheid van de voltooiing van het Reinderseiland. Dit nieuwbouwproject is een burgerinitiatief van Humulus Lupulus. Als dank voor al hun inspanningen stelde Bot Bouw aan de vereniging een geldbedrag ter beschikking. Humulus Lupulus wilde dit bedrag graag verdelen onder een aantal goede doelen in en voor De Noord en Bot Bouw vond dat een prima idee.

Zo ontving Esposa de eerste cheque uit handen van Robèr Pater namens Humulus Lupulus en projectontwikkelaar Sylvia Reinders van Bot Bouw. Deze nieuwe groep van dertien vrouwen uit Heerhugowaard Noord komen maandelijks samen, vertelt Linda Neeft van Esposa. "We willen iets betekenen voor het dorp en zijn op zoek naar verbinding. We zijn ontzettend blij met deze donatie. Dit geld gaan we gebruiken voor onze Wensboom."

"In het weekend van 18, 19 en 20 december veranderen we de kerstboom op het Sint Annaplein in Wensboom De Noord", wijdt Linda uit. "Gedurende deze drie dagen mogen alle inwoners van De Noord een speciale wenskaart in de boom hangen met daarop een wens voor een ander. Wie verdient het om in het zonnetje te worden gezet? Het gaat om het gebaar, dus denk aan een bos bloemen, een taart, een uitstapje of een klus in huis. Wees zo creatief mogelijk! We hopen op een boom vol wenskaarten. De wensen die worden uitgekozen gaan we gedurende 2021 vervullen."

Ook de initiatiefneemsters van het 'Caminopaadje' kregen tot hun grote verrassing een cheque van 900 euro. Het paadje verwijst naar de Camino, de eeuwenoude pelgrimsroute richting het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella, vertelt Roos Beers namens de groep. "Vorig jaar zomer hebben we met veertien  vrouwen uit Heerhugowaard Noord een stukje van deze route gelopen en onderweg kwam het idee om iets voor het dorp te doen. We hebben een ontoegankelijk stuk grond tussen de begraafplaats en het dorpshuis volledig opgeknapt en een schelpenpad aangelegd. Nu is er een mooie doorgang naar de kerk, de winkels en het Sint Annaplein."

"De doorgang blijkt zo’n succes dat we het Caminopaadje graag willen verlengen langs het hek aan de achterkant van de begraafplaats richting de bibliotheek. Dus deze donatie komt zeer goed van pas! We zijn heel dankbaar," vervolgt Roos. "Op 25 april 2021 is het paadje het startpunt van een historische wandeling ten bate van De Noord. Dus dan willen we het zeker klaar hebben."
Pin It
Bekeken: 1598x
https://ee.itk.ac.id/data/