Koen Verweij is vijfde geworden op het NK Allround in Heerenveen. De schaatser afkomstig uit Alkmaar begon de tweede dag als derde in het algemeen klassement, maar kon die positie op de afsluitende 10.000m niet vasthouden. Evengoed een prima prestatie, aangezien Verweij in augustus een hernia had gelopen en daardoor ook een fikse trainingsachterstand.

Verweij werd met een tijd van 1:47.40 min. derde op de 1.500m en verstevigde zo zijn positie. Dat deden ook klassementsleider Patrick Roest en nummer twee Marcel Bosker. Roest boekte zijn derde zege op rij in een tijd van 1:45.69 min. en Bosker volgde in 1:46.48.

Tijdens de 10 kilometer moest Verweij zijn podiumplek afstaan aan de winnaar van deze slotafstand. Marwin Talsma won in 13:01.44 min. en voorkwam zo dat Patrick Roest alle vier de afstanden won. De uiteindelijke Nederlands kampioen werd op slechts één tiende van een seconde tweede. Vierde op de 10km werd Chris Huizinga en zijn tijd leverde hem eveneens een vierde plek op in het klassement. Koen Verweij eindigde als zesde in 13:38.68. (foto: Facebook / Koen Verweij)
Pin It
Bekeken: 1363x
https://ee.itk.ac.id/data/