Zaterdag speelde Heren 1 van DAW de tweede wedstrijd van het seizoen in eigen bad. Zonder publiek vanwege corona, maar voor het eerst wel met live stream zodat iedereen vanuit huis kon kijken. Net als altijd was spannend tegen DWT uit Haarlem. Met een 11-10 overwinning staat DAW H1 nu met vier punten uit twee wedstrijden op de derde plek in de 3e Divisie A.

DAW startte met volle inzet, maar het was DWT die als eerste scoorde. Daarna konden de Alkmaarders zich goed terugvechten met hun counters, en sloten het eerste kwart af met 2-1. In het tweede en derde kwart lieten ze het echter een beetje hangen. Vooral het druk zetten op de tegenpartij liep niet lekker. DWT scoorde maar liefst acht keer en DAW maar vier keer voor een 6-9 ruststand.

Vorige week boog DAW H1 een 9-5 achterstand nog om in 10-10, dus het geloof zat er nog in. Temeer omdat DWT nog een man-minder situatie uit de laatste seconden van het derde kwart overhield. Deze werd helaas niet optimaal benut en het bleef 6-9. Het keerpunt kwam van Kees Wit, die door zijn perfecte inzet een 5-meterbal wist te verzilveren voor 7-9. Na nog een doelpunt maakten de Haarlemmers het 8-10. De DAW-mannen lagen in de laatste minuten scherp te loeren op de counter, en het was Jeroen Fennema die drie doelpunten achter elkaar in het net gooide voor de winst

De Alkmaarse waterratten hebben deze week even rust. Ze spelen op 24 oktober tegen De Plas H1. De nieuwkomer in de 3e Divisie staat zesde met één winst en één verlies.