Het zijn ongekende tijden voor de zaalvoetballers van White Stones uit Egmond aan Zee. De eredivisieclub die vorig jaar slechts een punt wist te pakken en alleen degradatie wist te ontlopen dankzij de afgebroken competitie vanwege corona, is dit seizoen na de eerste vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen. Zaterdag is de ploeg zelfs koploper.

De Egmonders doen het dit seizoen zo verrassend goed dankzij een flink aantal nieuwe spelers. Vrijdagavond werden in het hoge noorden de Leekster Eagles opgerold met liefst 5-11. Onbetwiste uitblinker was niet voor het eerst Yassine Zakir, een oud-speler van FC Groningen. Al na vijf minuten stond er 0-3 op het scorebord, waarvan Zakir er twee maakte. Net als in de vorige wedstrijden was de 23-jarige Amsterdammer bij vlagen ongrijpbaar. De ruststand werd 1-5 dankzij doelpunten van Huib Sprenkeling, Daan Groot en een treffer in eigen goal.

Leekster Eagles kwam kort na rust wel dichterbij, maar White Stones vergrootte daarna weer snel de voorsprong door twee goals van Mike Twisk en de derde van Zakir. Keeper Mike Wesselink nam wraak voor twee tegentreffers van de noorderlingen door zelf een keer te scoren. In de slotminuut liep White Stones vervolgens nog verder uit via Dennis de Waard en twee goals van Gijs de Waal.

De ploeg van trainer Rogier Bunink gaf met de 5-11 zege een goed vervolg aan toch al zo succesvolle seizoenstart. White Stones trapte het seizoen af met een 1-8 overwinning bij AGOVV en speelde daarna twee duels op rij gelijk. Na de laatste twee overwinningen op Groene Ster uit Vlissingen en Leekster Eagles nemen de Noord-Hollanders nu de eerste plaats op de ranglijst in, hoewel vooral dankzij het feit dat het een of twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan de concurrentie.

Komende vrijdag wacht een nieuwe kraker in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee, als White Stones streekgenoot FC Marlène uit Heerhugowaard zal ontvangen. Daar mogen door de corona-beperkingen helaas geen toeschouwers bij zijn.