Op donderdag 18 mei is er in het gemeentehuis van Heerhugowaard een informatieavond over de asbestsanering van particuliere schuurdaken. De vrij toegankelijke bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.00 uur.

In Heerhugowaard zijn naar schatting zo'n 800 woningen met daarbij een schuurtje met een asbesthoudend dak. Vaak zijn het golfplaten van voor het bouwjaar 1980. Onderzoek toont aan dat verwering de asbest langzaam doet vrijkomen, wat een risico is voor de volksgezondheid. In Den Haag is een wet in de maak om die asbest in daken verplicht te saneren. Vanwege de kabinetsformatie is aanvaarding van die wet even opgeschort, maar dat die wordt aangenomen is zeker.

Vooruitlopend op de definitieve wet wil de gemeente particuliere huiseigenaren alvast helpen met sanering. Via het bedrijf iChoosr kan een collectieve sanering worden aangeboden, om de kosten te drukken. Hierover zal ook op de bijeenkomst gesproken worden.

Pin It
Bekeken: 3775x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/